Yhteystiedot

Lahden 6. Launeen apteekki
Ajokatu 53 (Citymarket Laune)
15500
LAHTI
03 714 1204
launeenapteekki@apteekit.net
Ajokatu 53, LAHTI

Aukioloajat

Ma:
09:0019:00
Ti:
09:0019:00
Ke:
09:0019:00
To:
09:0019:00
Pe:
09:0019:00
La:
09:0016:00
Su:
Suljettu

Apteekkarin terveisiä Lahdesta

Ajankohtaisia uutisia toiminnastamme

Tällä sivulla voit tutustua Lahden 6. Launeen apteekin ajankohtaisiin uutisiin, kampanjoihin sekä kuulumisiin. Sivuamme seuraamalla pysyt aina ajan tasalla toiminnastamme. Henkilökuntamme vastaa myös luonnollisesti kysymyksiisi sekä kertoo lisää apteekkimme toimitiloissa Launeen K-Citymarketin yhteydessä.

Tule käymään tai ota yhteyttä!

Uutiset


Omalähiö / Apteekkarin palsta /huhtikuu 2018

Käytännön oppia apteekissa

Farmasiaa voi opiskella Helsingin yliopiston Farmasian tiedekunnassa, Itä-Suomen yliopiston Farmasian laitoksella sekä ruotsin kielellä Åbo Akademissa. Apteekkiharjoittelussa koulussa opittu teoria siirretään käytäntöön.

Ennen kuin tuore farmaseutti toimittaa ensimmäisen reseptilääkkeensä asiakkaalleen ensimmäisessä työpaikassaan, on takana kolme vuotta tiivistä opiskelua ja harjoittelua muun muassa opetusapteekissa. Farmaseutin ja proviisorin tutkintoihin kuuluu kaksi 15 opintopisteen eli kolmen kuukauden harjoittelua. Opetusapteekkeina toimivat koulutusyksiköiden hyväksymät apteekit ympäri Suomen. Tällä hetkellä 364 apteekkia toimii opetusapteekkina.

Farmaseutiksi ei tulla pelkästään teoriaa tankkaamalla! Apteekkiharjoittelussa opiskelija pääsee harjoittelemaan ja soveltamaan yliopisto-opinnoissa keräämäänsä tietoa käytännössä. Harjoittelua ohjaa ja tukee opetusapteekin henkilökunta.

Harjoittelu tapahtuu koulutusyksiköiden laatiman suunnitelman mukaisesti. Harjoittelun aikana opiskelija pääsee tutustumaan monipuolisesti apteekin toimintaan ja tehtäviin. Ohjaajan valvonnassa oppilas harjoittelee etenkin farmaseuttisia tehtäviä, kuten lääkeneuvonnan antamista ja reseptilääkkeiden toimittamista asiakkaille.

Opetusapteekin näkökulma:

Launeen apteekki on toiminut opetusapteekkina jo vuosia. Apteekkarin näkökulmasta opiskelija tuo kaivattua tuulahdusta apteekin arkeen. Työyhteisönä saamme kuulla opiskelijalta yliopisto-opiskelun viimeisimmät ”trendit” ja näin olemme oppijan roolissa yhdessä opiskelijan kanssa. Kun opetamme ja ohjaamme opiskelijaa, joudumme myös itse pitämään osaamisemme ajan tasalla.

Opiskelijan näkökulma:

Farmasian opiskelijalle harjoittelu apteekissa opettaa todella paljon. Käytännön työssä pääsee heti harjoittelemaan asiakasneuvontataitoja sekä soveltamaan koulussa opittua teoriaa. Harjoittelut voi tehdä joko kokonaan avoapteekissa tai toisen harjoittelun sairaala-apteekissa. Halusin tehdä molemmat harjoitteluni avoapteekissa, koska juuri apteekkifarmaseutin työ kiinnostaa minua – kertoo Launeen apteekissa ensimmäistä harjoitteluaan tekevä Maija Lundström. Harjoittelupaikankaan saaminen ei lopulta onneksi ollut kovin haastavaa, joten kun harjoittelupaikka varmistui, muutin Kuopiosta Lahteen.

Valitsin farmasian alan, sillä ihmisläheinen asiakaspalvelutyö ja lääketiede kiinnostivat minua. Nämä molemmat yhdistyvät farmaseutin jokapäiväisessä työssä ja olenkin ollut tyytyväinen valintaani. Aiempi sairaanhoitajan tutkintoni on myös tukenut farmasian opiskelua mukavasti. Harjoittelu on ollut haastavaa, mutta samalla antoisaa. Joka päivä oppii jotakin uutta ja asiakkaiden kysymykset haastavat opiskelemaan lisää. Tulevaisuudessa toivon voivani yhdistää farmaseutin ja sairaanhoitajan osaamisen työssäni.

Lähde: Yliopistolehtori,FaT Pia Siitonen / Tampuriini 1/18